Anna lahjaksi ihanan rentouttava hoitolaelämys

Osta lahjakortti

Hakukenttä

Ripsipidennysten pysyvyys

Ripsipidennykset ovat arjen suuri helpottaja. Ripsipidennykset antavat näyttävyyttä katseeseen niin arkeen kuin juhlaankin. Niiden avulla näyttävyyttä saadaan myös silloin, kuin ripsivärin käyttö ei välttämättä olisi mahdollista – kuten uimassa, saunassa, urheillessa, sateella ja jopa nukkuessa. Ripsipidennysten kanssa voi huoletta elää aina noin kolmen viikon ajan, jonka jälkeen ne huolletaan ja jatketaan taas huoletonta eloa seuraavat kolme viikkoa. Harvoissa tapauksissa ripsipidennykset eivät kuitenkaan meinaa pysyä täyttä huoltoväliä kauniin näköisinä, miksi?

Jos ripsipidennysten kanssa ilmaantuu pysyvyysongelmaa, siihen yleensä löytyy aina helposti syy! Syyn selvittämisellä ja erilaisten kokeiluiden kautta ripsipidennykset saadaan lähes 100% varmuudella kestämään normaali aika kaikilla asiakkailla. Joskus hyvän pysyvyyden löytäminen voi vaatia vain pienen muutoksen asiakkaan elämäntavoissa ja joskus pienen muutoksen ammattilaisen työskentelytavoissa. Huonon pysyvyyden ilmaantumisessa on tärkeää selvittää syy yhdessä ammattilaisen kanssa ja testailla erilaisia tapoja löytääkseen optimaalisen pysyvyyden.

 

Luonnonripsen elinkaari   |   Pysyvyyttä heikentäviä tekijöitä   |   Ripsipidennysten puhdistus ja kotihoito   |   10 yleisintä syytä ripsipidennysten huonoon pysyvyyteen

 

 

 

LUONNON RIPSEN ELINKAARI

Oleellisimpana asiana ripsipidennysten pysyvyyteen vaikuttaa OMIEN RIPSIEN UUSIUTUMISTAHTI.

Jokaisella ihmisellä luonnonripset uusiutuvat jatkuvasti. Keskimäärin luonnonripset uusiutuvat kokonaan noin 12 viikon välein. Luonnonripsien uusiutuminen ei tietenkään tapahdu aina kerralla, vaan ripsien vaihtuvuutta tapahtuu päivittäin. Joka päivä vaihtelevasti 1-5 luonnonripseä tipahtaa ja niiden tilalle alkaa kasvaa uusi ripsi.

Uusi ripsi kasvaa täyteen mittaansa karvatupesta noin neljän viikon aikana. Tämän jälkeen ripsi jättäytyy lepovaiheeseen useiksi viikoiksi, kunnes taas tipahtaa pois uuden ripsen kasvaessa tilalle. Näin luonnonripsien uusiutuminen tapahtuu normaalina jatkumona vuodesta toiseen.

Luonnonripsien uusiutumistahti on hyvin yksilöllistä ja vaihtelevaa. Usein nuoremmilla ripset uusiutuvat nopeammin, kuin vanhemmilla. Toisaalta taas nuoremmilla on kokonaismäärällisesti enemmän ripsiä, kuin vanhemmilla, joten ripsien nopea uusiutuminen ei ole häiritsevää ripsipidennysten osalta. Myös vuodenajat, kehon hormonaaliset vaihtelut ja sairaudet voivat vaikuttaa ripsien uusiutumistahtiin.

 

Päivittäin omien ripsien vaihtuessa, myös ripselle asennettu kuitu/viuhka tipahtaa luonnonripsen mukana. Koska ripsien vaihtuvuutta tapahtuu päivittäin, kolme-neljä viikkoa ripsipidennysten laiton jälkeen usein noin puolet ripsipidennyksistä on jäljellä. Luonnonripset uusiutuvat usein hyvin tasaisesti, eikä niin sanottuja koloja pitäisi tulla selkeästi näkyviin. Yksittäisiä ripsipidennyksiä voi toki myös tipahdella silloin tällöin ilman omaa ripseä. 

  

 

PYSYVYYTTÄ HEIKENTÄVIÄ TEKIJÖITÄ  

Ripsipidennysten pysyvyyteen vaikuttaa oleellisesti myös ASIAKKAAN ELÄMÄNTAVAT. Pysyvyyttä heikentäviä tekijöitä ovat mm.

  • Silmien päivittäinen meikkaus ja raju puhdistus   –   Ripsipidennyksille ei saa laittaa ripsiväriä. Rajausta ja luomiväriä voi käyttää, mutta niiden puhdistuksen kanssa on oltava hyvin varovainen. Ripsipidennyksiä ei saa hangata edes puhdistuksen yhteydessä.

  • Ulkoinen rasitus, esimerkiksi silmien hankaus, hierominen, ripsipidennysten nyplääminen ja repiminen
  • Päivittäinen reilu hikoilu, likainen työ, rasvainen iho ja raskaat silmäluomet   –   Ripsipidennyksille jatkuvasti valuva hiki, lika ja rasva heikentävät liiman kestävyyttä.
  • Raskaus, imetys, stressi ja hormonitasapainonvaihtelut   –   Vaikuttaa luonnonripsien kasvuun ja ripsien uusiutumisnopeuteen. Raskaus aikana ripset voivat pysyä huomattavasti normaalia paremmin tai päinvastaisesti. Imetyksen lopettamisen jälkeinen hormonitasapainon muutos voi aiheuttaa ripsien nopean tippumisen, samoin kuin pitkään kestävä stressi. Kaikki hormonitasapainon vaihtelut ja muutokset vaikuttavat samalla tavalla myös ripsiin, kuin hiuksiin ja kynsiinkin.

 

Pysyvyyteen vaikuttaa myös ripsipidennysten LIIMAUSHETKEN TILANTEET:

  • Vuotavat silmät, kosteat ripset – ripsiliima on vesikovetteinen. Jos luonnonripset ovat märät tai kosteat liimaushetkellä, kuivattaa ripsissä oleva kosteus liiman liian nopeasti ja kuidut liimautuvat vain pintakiinnityksellä. Liimaus ei tule kestämään normaalia aikaa.
  • Räpsyvät tai levottomat silmät, liikkuva asiakas – Jos asiakkaan silmät ja ripset tai asiakas itse liikkuu jatkuvasti ripsipidennysten laiton aikana, on ripsipidennysten oikeaoppinen liimaaminen hyvin haastavaa. Liimausta usein ei tällöin saa painettua tarpeeksi napakasti, eikä ripset kestä normaalia aikaa.
  • Lasimaiset, liukkaat ripset, Omega rasvahappojen säännöllinen käyttö – Jos asiakkaalla on hyvin lasimainen tai liukas ripsi, jonka pinnalla liima niin sanotusti liukuu, eikä suostu pureutumaan ripseen, on hänelle mahdotonta saada hyvin kestäviä pidennyksiä. Omega rasvahappojen säännöllinen ja pitkäaikainen käyttö usein liukastuttaa ripsiä.

 

Myös kaikilla ripsipidennysammattilaisilla on omanlainen liimaustekniikka ja kädenjälki. Lisäksi käytettävissä liimoissa on eroja, toisille sopii erilaiset liimat kuin toisille. Usein avoin keskustelu ripsiammattilaisen kanssa auttaa ripsipidennysten pysyvyyden parantumisessa. Jos pysyvyysongelmiin ei löydetä ratkaisua yleisimmistä ongelmista, voidaan koittaa liiman tai liimaus tekniikan vaihtamista ja yrittää löytää ratkaisua sitä kautta.

 

 

 

RIPSIPIDENNYSTEN PUHDISTUS JA KOTIHOITO

Suuressa roolissa ripsipidennysten pysyvyydessä esiintyy myös KOTIHOITO. Ripsien kotihoitoon on syytä kiinnittää huomiota, jotta pidennykset saadaan pysymään kauniina ja kestävinä mahdollisimman pitkään. Kotihoito on tärkeää opetella alusta asti oikein, jotta ripsien hoidosta tulee normaali, jokapäiväinen rutiini.

Tärkeimpänä kotihoito ohjeena on ehdottomasti ripsipidennysten säännöllinen, päivittäinen puhdistus. Ripset täytyy huolellisesti, mutta kevyesti puhdistaa joka päivä niille tarkoitetulla puhdistusaineella. Puhdistusaineessa ei saa olla öljyjä, rasvoja eikä liian kuivattavia ainesosia. Parhaimman puhdistusaineen löydät aina suoraan ripsipidennysammattilaiseltasi.

Ripsiin kertyy päivän aikana likaa, rasvaa ja saasteita, joten on tärkeää puhdistaa ripset kerran päivässä. Likaiset ripset eivät pysy kauniina, vaan ne takertuvat toisiinsa kiinni ja putoavat ennen aikojaan. Erityisesti huoltoon mennessä on äärimmäisen tärkeää puhdistaa ripset extra-huolellisesti, jotta uudet kuidut saadaan liimautumaan puhtaalle pinnalle.

Puhdistuksen lisäksi on tärkeää muistaa, että ripsipidennyksiä ei saa hangata, repiä, taivuttaa, kestovärjätä eikä niihin saa laittaa ripsiväriä.

On suotavaa myös välttää erityisen suuria lämpötilan vaihteluita ja äärimmäisiä lämpötiloja pitkäaikaisesti, kuten saunaa tai pitkiä kuumia suihkuja. Liimoissa pohjaraaka-aineena käytettävän syanoakrylaatin lämmönsieto ei ole erityisen korkea. Normaali saunassa ja suihkussa käynti ei kuitenkaan vaikuta pysyvyyteen.

 

 

 

10 YLEISINTÄ SYYTÄ MIKSI RIPSIPIDENNYKSET EIVÄT PYSY

Loppuun vielä listattuina 10 yleisintä syytä, miksi ripsipidennykset eivät välttämättä pysy toivotunlaisesti. Jos sinulla on pysyvyysongelmia, tarkastele omalla kohdallasi tarkasti kaikki vaihtoehdot ja mieti voisitko tehdä jotain toisin saadaksesi paremman pysyvyyden. Suosittelen myös aina kääntymään oman ripsiammattilaisen puoleen ja käymään avointa keskustelua hyvän pysyvyyden saavuttamiseksi. 

 

1. Huono puhdistus tai vääränlainen puhdistusaine

Muistathan puhdistaa ripset joka päivä huolellisesti. Käytäthän vain oman ripsiammattilaisen suosittelemaa puhdistusainetta.

2. Ripsiä tulee revittyä tai kosketeltua huomaamatta päivittäin

Mitä enemmän ripsipidennysten antaa olla omissa oloissaan (päivittäistä puhdistusta ja harjausta lukuunottamatta), sitä pidempään ne myös tuovat sinulle iloa

3. Ripsivärin käyttö

Voit käyttää ripsiväriä alaripsiin, mutta älä laita ripsiväriä pidennysten päälle edes lähellä seuraavaa huoltoaikaa. Ripsiväri ja sen pakollinen hankaava puhdistus saa jäljellä olevat ripset lähtemään entistäkin nopeammin.

4. Liian lyhyet huollot

Oliko sinulla ja ammattilaisellasi kiire viime huollossa? Varasitko riittävän pitkän huoltoajan? Ripsipidennysten tekeminen on aina käsityötä ja vaatii oman aikansa. Pikahuollot ovat tarkoitettu aina vain pikaisiin fixauksiin, ei normaaleiksi jatkuviksi huolloiksi.

5. Liian pitkät huoltovälit 

Onko huollostasi kulunut jo reilusti yli 3 viikkoa? Kolme viikkoa on optimaalinen huoltoväli ja sopii useimmille asiakkaille. Jotkut voivat pärjätä hyvin jopa 5 viikkoa, toisilla taas kolme viikkoa on maksimi. Omaa huoltoväliä ei kannata verrata tuttavan tai ystävän huoltoväliin, sillä kaikilla on erilaiset ripset, eri määrä ripsiä ja erilainen uusiutumistahti.

6. Liian painavat pidennykset

Onko omat ripsesi lyhyet, mutta haluat pidennysten olevan mahdollisimman pitkää ja tuuheaa? Jatkuvassa käytössä kannattaa omien ripsien antaa aina välillä levätä ja huollattaa ripsiä vähän maltillisemmalla lookilla. Tämä voi vaikuttaa oleellisesti pysyvyyden parantumiseen. 

7. Suuret lämpötilan vaihtelut 

Käytkö usein kuumassa saunassa tai pitkässä kuumassa suihkussa? Ulkoiletko paljon pakkassäillä? Ripsikuidut ja luonnonripsi reagoivat lämpötilan vaihteluun aina hieman eritahdissa. Lämpötilaeroista johtuva kutistuminen/laajentuminen johtaa aina liimasidoksen heikentymiseen. Syanoakrylaattipohjaiset liimojen lämmönsietokyky ei myöskään ole erityisen korkea ja siksi pitkät kuumat saunatuokiot ja kasvoille tuleva kuuma suihku voi lyhentää huoltoväliä.

 8. Kehon hormonaaliset vaihtelut

Oletko raskaana, imetätkö, oletko juuri lopettanut imettämisen, oletko ollut hyvin stressaantunut viime aikoina tai aloittanut kenties uuden hormonihoidon? Kaikki nämä voivat vaikuttaa luonnonripsien vaihtumis- ja kasvutahtiin ja sitä myötä myös ripsipidennysten pysyvyyteen. Kerrothan myös huomioistasi ammattilaiselle, jos huomaat näihin liittyvää pidennysten pysyvyyden vaihtelua.

9. Huono liimaus 

Vuotivatko silmäsi tai olivatko hyvin levottomat viime laiton aikana? Kerro huomiostasi ammattilaisellesi seuraavassa huollossa ja yritä rentouttaa silmäsi huollon ajaksi.

10. Vääränlainen ripsiliima

Jos syytä ei löydy muista tekijöistä, voi aina koittaa erilaista liiman koostumusta. Joillekin sopii paksummat liimat paremmin, toisille taas juoksevammat.

Kommentoi

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.